12.02.2018   ALAŞEHİR TSO’DAN TEK DURAK OFİS OLMA YOLUNDA BİR ATILIM DAHA

ALAŞEHİR TSO’DAN TEK DURAK OFİS OLMA YOLUNDA BİR ATILIM DAHA

Tek noktadan ticaret sicil  işlemi

Odamız Üyeleri için vakit kaybı olan tescile tabii tüm işlemlerde bankalara yatırılan Ticaret Sicil Gazetesi bedeli artık Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda tahsil edilebilecek. Ticaret Sicil Harçları, Rekabet Kurumu Paylarının bankaya yatırmak yerine Odamızdan tahsil edilmesine bir yenilikte Gazete ilan bedellerinin Odamız dan tahsil edilmesine eklenmiştir. 12.02.2018 Tarihinden itibaren Tescil için gelen üyemizin bankaya gitmesine gerek olmaksızın ücretleri odamız tahsilat servisinden yapılabilecektir.

Yönetim Kurulu Olarak “Tek Nokta Hizmet Odası” İçin Birçok Bildirim Gönderdi.

Yönetim Kurulunca yapılan açıklamaya göre, üyelerden gelen birçok istek ve önerilerin Bakanlıklara ve TOBB’ a iletilmesi sonucunda zaman içerisinde sanayinin ve ticaretin önünün açılması için müspet sonuçların alındığı vurgulanarak, bunlardan en sonuncusunun da 12 Şubat 2018 pazartesi günü yürürlüğe giren ve artık üyelerin neredeyse hiçbir yere gitmeden tüm işlemlerini Odada gerçekleştirebilecek noktaya geldi.

Ticaret Sicil Harçları için Vergi Dairesine Gitmeye Gerek Yok.

Ticaret sicil müdürlüğünce odada gerçekleştirilen işlemlerden ilki ile, Maliye Bakanlığın 30.12.2016 tarihli ve 16 nolu Harçlar Kanunu Sirküleri ile ticaret sicil harçlarının tahsili konusunda verilen yetki ile Ticaret Sicili Harçları Ticaret Odalarında tahsil edilmeye 2017 yılında başlanılmıştı. Bu kapsamda, yetkilendirilen Ticaret Odaları ile Ticaret ve Sanayi Odaları bünyesinde bulunan Ticaret Sicili Müdürlüğü işlemlerine ilişkin olarak Ticaret Sicili Harçları sadece Odalar tarafından tahsil edilmekte olup, Üyelerin Ticaret Sicili Harç ödemeleri için Vergi Dairesi veznesine ya da bankaya gitmelerine gerek kalmamıştı.

Birçok Ödeme Odadan Yapılabiliyor.

Ardından, şirket kuruluş sermayeleri ile artırılan sermaye tutarlarının on binde dörtlük kısmı ile ilgili yapılmakta olan ödemelerin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılan protokol ve Oda Yönetim Kurulumuzun kararı ile Sermaye ile ilgili Rekabet Kurumu ödemelerinin daha önceden Türkiye Halk Bankasına yatırılmakta olan ödemelerin verilen yetki ile kurum adına Oda veznesinde tahsil edilmesi yürürlüğe girmişti.

12 Şubat Pazartesi günü itibari ile Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi ilan ücretleri de Odadan Tahsil Edilecek

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Seyhan Son olarak gelen düzenleme ile ; “ Üyelerimizin Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Sicil Müdürlüğünde gerçekleştirdiği tescil işlemlerinden dolayı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi adına bankaya yatırılmakta olan ilan ücretleri, Oda Yönetim Kurulumuzun kararı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından verilen yetki ile 12 Şubat Pazartesi günü itibari ile Odamız veznesinde tahsil edilmeye başlanmıştır.

Ayrıca,  Yatırım Ortamının İyileştirilmesi amacıyla bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun gereğince Şirket kuruluş maliyetleri azaltılmış ve şirketlerin hisse devirleri işlemlerinde alınan Ticaret Sicili Harcı kaldırılmıştır”