İletişim Formu

Fax : +90 (236) 654 38 10
Alaşehir

E-Posta Duyuru
Alaşehir Ticaret Ve Sanayi Odası İle İlgili Duyurulardan Haberdar Olabilmek İçin E-Mail Listemize Katılın

Etkinlik Takvimi

Sanal Fuar

Sanal Fuara Katılın & Gezin

Alaşehir Tanıtım Videosu

Basın Bültenleri

T.C.

ALAŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI

BASIN BÜLTENİ

4 Ağustos 2016 Tarihinde TOBB Oda ve Borsa Başkanları Olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU öncülüğünde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM ve Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent TÜFENKCİ ile İstişare Toplantılarına Katıldık.

TOBB’a Bağlı Oda ve Borsaların Başkanları Öncelikle Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent TÜFENKCİ ile TOBB İkiz Kuleler’de istişare toplantısında bir araya geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent TÜFENKCİ, 15 Temmuz’da millet olarak bugüne kadar karşı karşıya kalınan en büyük ihaneti yaşadıklarını belirterek, "Milletimiz vatan toprağının her köşesinde yeni bir mücadele başlattı, sivil direniş nasıl olur dosta düşmana gösterdi." ifadesini kullandı.

"Millet ayaktadır, devlet ayaktadır" diyen Bakan TÜFENKCİ, "İşte dünyanın bir türlü anlayamadığı, anlamak istemediği bu birlik ve beraberlik ruhudur. Türk milletinin, liderinin etrafında kenetlediğinde ortaya koyduğu Çanakkale ruhudur. İnşallah bundan sonra hem FETÖ terör örgütüyle hem de diğer işbirlikçileriyle mücadelemizi hep beraber sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.Bakan TÜFENKCİ, Bakanlık olarak iş dünyası vasıtasıyla FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili olayın gerçek yüzünü anlatmaya çalıştıkları ve bu çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

Bu toplantının ardından Oda ve Borsa Başkanları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantıda konuşan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, "Hiç şüpheniz olmasın, 15 Temmuz bu milleti bayraksız, vatansız, devletsiz, bırakma girişimidir.Çünkü bu girişimde bulunan ihanet şebekesinin ne millet diye ne bayrak diye ne vatan diye ne devlet diye bir derdi yoktur" dedi.

Milletin 15 Temmuz'da, "Bizim bu ülkeden başka vatanımız yoktur ve bu ülkemizi de bu sapıklara bırakmayacağız." dediğini aktaran Cumhurbaşkanımız Erdoğan, milletin o gece köken, meşrep, parti farkı gözetmeksizin sokaklara dökülerek "Bizim birlik, beraberlik ve kardeşlikten başka güvenecek dalımız yoktur." dediğini de anımsattı.

Toplantının ardından Oda ve Borsa Başkanları Çankaya Köşkü'nde Başbakanımız Binali YILDIRIM ile bir araya geldi.

Türkiye'nin kalkınmasında, büyümesinde çok büyük emeği olan, müstesna toplulukla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Başbakanımız, salonda 81 il, 160 ilçe 365 oda ve borsa temsilcisinin bulunduğunu ifade etti.

Başbakanımız Binali YILDIRIM, "Sizler üreten, ürettiğini satan, istihdam oluşturan, reel ekonominin temsilcilerisiniz. Yatırım yapıyorsunuz, üretiyorsunuz, ihracat yapıyorsunuz, Türkiye'nin daha kalkınmış ülke olması için risk alıyorsunuz. Akıl teri, alın teri döküyorsunuz. Esnaf ve sanayicilerimizi temsil ediyorsunuz. Türkiye'nin bütün kazanımlarında sizin ve temsil ettiğiniz kesimlerin çok büyük emeği, çok büyük gayreti var, açılan köprülerde, yollarda, inşa edilen hastanelerde, okullarda, yapılan hızlı trenlerde hisseniz var, akıl teriniz, alın teriniz var. Bu emek ve fedakarlığınız için sizlere şahsım adına milletim adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa SEYHAN toplantıların ardından ''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM ve Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent TÜFENKCİ ile yaptığımız görüşmelerde bölgemizin ekonomik sıkıntılarını dile getirdik,FETÖ Terör Örgütü ile iştigal etmiş esnaflarla alışveriş yapan, bu işle ilişkisi olmayan ve mal varlığına el konulan işletmelerde alacağı olan işletmelerin ve iş yerlerinin sıkıntılarını belirttik.Mal varlığına el konulan işletmelerde alacağı olan firmaların zarar görmemesi için; ekonomik çarkın sağlıklı dönmesi, piyasaların rantable olması için çözüm önerilerimizi ilettik.Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent TÜFENKCİ'nin bu konudaki yaklaşımlarının çok olumlu ve yapıcı olduğunu gördük.Sayın Bakanımız piyasalarda hiç bir işlemin sekteye uğramadan devam etmesi için her türlü adımı attıklarını ve atacaklarını bizlere iletti.Biz de Sultaniye Üzüm Diyarı Alaşehirimiz'in sevgilerini ilettik ve Alaşehirimize Cumhurbaşkanımız,Başbakanımız ve Bakanımızın selamlarını getirdik.'' diye konuştu.

22.08.2016

Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası