21.09.2018   KOBİLERİMİZİN YİNE YANINDAYIZ….KOBİ DESTEK (NEFES) KREDİSİ BAŞLADI

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere gerçekleştirilecek KOBİ Destek (Nefes) Kredisi  protokolü Odamızın da Taahhütü ile İmzalandı.

Bu çerçevede, oda ve borsa üyeleri, 8 banka (Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım) arasından seçecekleri bir banka şubesinden başvuruda bulunarak kredi kullanabileceklerdir

1. Üyelerimizin kullanacağı kredi 6 ay anapara ödemesiz, 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadeli olacaktır. Vadenin uzatılması veya kısaltılması mümkün değildir. Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı aylık % 1,85’dir.Yıllık bu oran %22,20 ye denk gelmektedir.
  2. Kredi değerlendirme sürecinde odamız kredi talep eden firmalar üzerinde herhangi bir kredi onayına iştirak etmeyecek, referans vermeyecektir.
  3. Protokol imzalanan bankalar KGF’ye ödenecek %0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf komisyon talep etmeyecektir.
  4. KOBİ ler krediye başvurabilmek için öncelikle oda ve borsalarımızdan açıklama olarak “KOBİ Destek (Nefes) Kredisi başvurusu içindir.” ibareli faaliyet belgesi alacaklardır. (Bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir.)