18.05.2018   ODAMIZA OLAN GEÇMİŞ DÖNEM AİDAT BORÇLARINIZI YAPILANDIRIYORUZ

18 Mayıs 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, 7143 Sayılı “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” un 10. maddesinin 9. fıkrası ile oda ve borsalara olan aidat borçları da yapılandırma kapsamına alınmıştır.

Söz konusu yapılandırma kapsamında 2017 yılı ve öncesi aidat borçlarınıza ilişkin 31 Temmuz 2018 tarihine kadar Odamıza başvuruda bulunabilirsiniz. Yapılandırma ile aidat borcunuzun gecikme zammı silinecek olup, anapara tutarınızı peşin veya 6 eşit taksite kadar birer aylık dönemler halinde ödeyebilirsiniz. Yapılandırılan aidat borcunuzun 1. Taksitinin son ödeme günü 31.07.2018 tarihidir.

Vergi Dairesi kapalı olduğu halde Oda kaydı devam eden üyelerin, bunu kanıtlamaları halinde (Vergi Dairesinden alınacak mükellefiyet yazısı ile) vergi kayıtları açık olan tarihe kadar aidat ve munzam aidat borçları yapılandırılır. Kapalı olan tarihten sonraki aidat ve munzam aidatlarının tahakkukları kayıtlardan silinir.

Yapılandırılmış aidat borçlarınızın Kanun kapsamında belirtilen süre ve şekilde kısmen veya tamamen ödenmemesi halinde yapılandırılması bozulacak olup, ödenmeyen kısma isabet eden gecikme zamları da tahsil olunacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

YAPILANDIRMA DİLEKÇESİ