12.03.2018   ŞİRKET KURULUŞ VE DEFTER TASTİKLERİ ARTIK ODAMIZDA

ŞİRKET KURULUŞ VE DEFTER TASTİKLERİ ARTIK ODAMIZDA

11 Mart 2018 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde yapılan 3. Ticaret Sicili Müdürleri Bilgilendirme Toplantısına OdamızTicaret Sicili Müdür Mehmet Bahattin Tuncel ve Odamız Genel Sekreteri Birol Şen katıldı «7099 Sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Uyarınca Mersis Uygulamalarında yapılan değişiklikler hakkında bilgi verildi.

ANONİM VE LİMİTED ŞİRKETLER İLE KOOPERATİFLER TARAFINDAN FİZİKİ ORTAMDA TUTULACAK DEFTERLERİN KURULUŞTAKİ AÇILIŞ ONAYLARI YALNIZCA TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜKLERİNCE YERİNE GETİRİLECEK OLUP, SÖZ KONUSU ŞİRKETLERİN KURULUŞUNDA DEFTER TASDİKİ İÇİN NOTERLERE GİTME ZORUNLULUĞU KALDIRILMIŞTIR.

GERÇEK KİŞİ TACİRLER İLE TÜZEL KİŞİ TACİRLERİN YETKİLİLERİ İÇİN TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜNE İBRAZ ETMELERİ ZORUNLU OLAN İMZA BEYANNAMELERİ DE ANILAN MÜDÜRLÜKLERDE YETKİLENDİRİLEN PERSONELİN HUZURUNDA DÜZENLENECEKTİR.

LİMİTED ŞİRKETLER İLE KOOPERATİFLERİN KURUCULARININ SÖZLEŞMEDEKİ İMZALARININ NOTERCE ONAYLANMASI UYGULAMASI KALDIRILMAKTA OLUP, KURUCULAR ŞİRKET SÖZLEŞMESİNİ TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜNDE YETKİLENDİRİLMİŞ PERSONEL HUZURUNDA İMZALAYACAKLARDIR.

19.12.2012 TARİHLİ VE  28502 SAYILI RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANAN  «TİCARİ DEFTERLERE İLİŞKİN TEBLİĞ» AÇILIŞ ONAYI YAPILACAK DEFTERLER VE ONAY ZAMANI MADDE 13 KAPSAMINDAKİ FİZİKİ ORTAMDA OLAN TUTULACAK TİCARİ DEFTERLER;

• YEVMİYE DEFTERİ
  • ENVANTER DEFTERİ
  • DEFTERİ KEBİR
  • GENEL KURUL TOPLANTI VE MÜZAKERE DEFTERİ
  • YÖNETİM KURULU KARAR DEFTERİ
  • PAY DEFTERİ
  • DAMGA VERGİSİ DEFTERİ,

AÇILIŞ ONAYLARI ODAMIZ BÜNYESİNDE BULUNAN TİCARET SİCİL MÜDÜRLÜKLERİNDE YAPILACAKTIR.

LİMİTED ŞİRKETLERDE NAKDEN TAAHHÜT EDİLEN PAYLARIN İTİBARİ DEĞERLERİNİN EN AZ YÜZE YİRMİBEŞİNİN TESCİLDEN ÖNCE ÖDENMESİ ZORUNLULUĞU KALDIRILMIŞTIR.