04.02.2018   STANDIMIZI ZİYARETE GELEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ

13. AGROEXPO ULUSLARARASI TARIM VE HAYVANCILIK FUARI

Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası 13. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na katılım sağladı:

Türkiye'nin en büyük tarım organizasyonlarından biri olan Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref FAKIBABA' İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile Sudan, Katar, İrlanda,  Kosova, Romanya, Sırbistan, Ürdün, Rusya ve Azerbaycan’ın tarım tarım bakanlarının katılımıyla kapılarını 13. kez açtı. İlgili fuar 01 – 04 Şubat 2018 tarihleri arasında, Fuar İzmir’de katılımcılara ve ziyaretçilere hizmet verdi.

01 Şubat 2018 tarihinde Fuar İzmir'de gerçekleşen Agroexpo ve Çok Uluslu Tarım İş Forumu'nun açılış töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref FAKIBABA, hızla artan dünya nüfusunun tarıma olan önemi arttırdığını ifade ederek; "Türkiye ekonomisinde en önemli sektörlerin başında tarım gelmekte ve tarımımız ekonomimize önemli katkılar sağlıyor. Tarım Sektöründe gerçekleşen yasal düzenlemeler sayesinde istikrarlı bir büyüme sağlanmıştır. Avrupa'nın en büyük tarımsal ekonomisi olduk. 2002'de Avrupa'da 4. sıradayken, 2005 yılında birinci sıraya yükseldik. 2002 yılında 4 milyar olan ihracat 4 kat artarak, 16.2 milyar dolara çıktı. Ülkemizi, 186 ülkeye, 536 çeşit tarımsal ürün ihraç eden bir ülke konumuna ulaştırdık. Tarımsal mekanizasyonun etkinliğini arttırarak düzenlemeleri hayata geçirdik. Tarımsal alt yapı, kırsal kalkınma, gıda güvenliği, hayvan sağlığı gibi konulara ayrı ayrı önem vererek yeni iyileştirmeler yaptık" dedi. Açılış sonrası Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası standı oldukça yoğun ilgi gördü İlçemizin ve Çalışma alanımız içerisinde bulunan Sarıgöl İlçemizin Geçim kaynağı olan Sultani Kuru Üzümümüz Standımıza gelen ziyaretçilerimize ücretsiz ikram edildi.

Dört gün süren fuarda Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretçilere İlçemizin ve Sarıgöl İlçemizin Geçim kaynağı olan Sultaniye Kuru Üzüm, Antep Karası ve Mevlana Üzümleri ile İlçemizde Uzun yıllardır Süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Yamak Süt Mamülleri Ltd Şti ne ait ayran ikramında bulunuldu . Ayrıca İlçemizden Üreticilerimiz ve Üyelerimiz Alaşehir den İzmir Fuarına götürülüp - getirilerek sektördeki yenilikleri, gelişmeleri izleme şansını elde etti.

Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Seyhan : “İlgili fuarımızda bölgemiz yöresel ürünlerimizi ve Alaşehir’imizi tanıtmaya çalıştık. Fuarda oluşturduğumuz standımıza destek veren tüm üyelerimize teşekkür ederiz” dedi. ( 04 Şubat 2018 Fuar İzmir Gaziemir )