13.02.2018   TARIMA DAYALI İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN TOPLANTI YAPILDI

TARIMA DAYALI İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN TOPLANTI YAPILDI

Alaşehir'de kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) için yol haritasını görüşmek üzere Kaymakam Abdullah Uçgun başkanlığında, Alaşehir Belediye Başkan Vekili Haşan Alıcı ve Başkan Yardımcısı Muammer Ibişoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tarık Memiş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür, Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Mal Müdürlüğü personellerinin katılımlarıyla, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda ekonomi ve koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tarık Memiş'in proje kapsamında sunum yaptığı toplantıda, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) hakkında yasal mevzuat, projenin paydaşları, ilçemizde kurulabileceği olası bölgeler, başarılı örnekler ve projenin maliyeti gibi konular görüşüldü. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri, 25 Kasım 2017'de çıkarılan yönetmelikle kurulacak. Yönetmelik, bitkisel ve hayvansal üretimin teşviki amacıyla, kurulacak olan TDİOSB'lere idari ve teknik yönden destek verilmesini üretilen ürünlerin işlenmesi muhafazası ve pazarlanmasına yönelik kurulacak sanayi tesislerine yeterli kalitede hammadde temini amacıyla tarım-sanayi entegrasyonunun geliştirilmesini amaçlıyor.Hayvansal ve bitkisel üretimle birlikte sanayisinin oluşturulmasına yönelik TDİOSB ler bakanlık onayı ile kurulacak.