11.07.2018   TÜRKİYE'NİN ÜZÜM AMBARI OLAN İLÇEMİZDE HASAT ZAMANI

TÜRKİYE'nin üzüm ambarı' olarak nitelendirilen İlçemizde , 2018 yılı ihracatlık üzüm hasat dönemi başladı. İlçemizin kırsal Çakırcaali Mahallesi'ndeki bağında sezonun ilk 'Superior' cinsi üzümünü yetiştiren üretici İsa Kızıltepe, Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak ve Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk tarafından 1'er çeyrek altınla ödüllendirildi.
Dünyanın en kaliteli üzümlerinin yetiştirildiği Gediz Havzası'nda, 2018 üzüm sezonu açıldı. ‘Superior’ cinsi üzümün ilk hasadı için İlçemizde tören düzenlendi. Üretici İsa Kızıltepe'ye ait Çakırcaali Mahallesi'ndeki bağda düzenlenen hasat törenine, Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak ve Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk ile üreticiler katıldı. Törende sezonun ilk 'Superior' cinsi üzümünü yetiştiren Kızıltepe, teşvik amacıyla Belediye Başkanı Uçak ve Ziraat Odası Başkanı Türk tarafından 1'er çeyrek altınla ödüllendirildi.

Alaşehir ve yöresinin en önemli geçim kaynağı olan üzümde kesim döneminin başladığını kaydeden Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, şunları söyledi:
"Nasip olursa 11 Temmuz'da ilk ihracatımızı başlatacağız. Üreticilerimiz bu yıl dolu ve aşırı yağışlardan dolayı bazı sıkıntılar yaşadı. İnşallah bir daha doğal afetlerle karşılaşmayız. Alaşehir'in üzümün başkenti olmasının en büyük sebebi ilçemizde bulunan Gümrük Müdürlüğü ve Gümrük Kapısı'dır. Gümrük Müdürlüğü'nün Alaşehir'e kazandırılmasında emeği geçen  herkese teşekkür ediyorum. Alaşehir'de özellikle yaz aylarında Türkiye'nin yaş sebze meyve ihracatında söz sahibi olan firmaları binlerce TIR, binlerce işçi hareketi Alaşehir ekonomisine olumlu yönde katkı sağlamaktadır. Alaşehir halkımız için  bir gelir kaynağıdır. Geçen yıl 254  bin ton üzüm ihracatı yaparak Türkiye rekoru kırdık. Bu yıl bu rakamı daha da artırmaya çalışacağız."

Odamız Başkanı Mustafa Seyhan İlçemizde Başlayan Üzüm İhracatı ile ilgili Olarak Yılda bir defa yetiştirdiğimiz aşımız ekmeğimizi buradan temin ettiğimiz Bu güzel Topraklarda Miras olarak bırakılan Mahsülümüzün Üreticilerimize ve İhracatçılarımıza Hayırlı İşler Bereketli Kazançlar Sağlamasını temenni etti.